Föreningens styrelse
Ordförande: Alina Wall
Sekreterare: Louisa Vaivade
Kassör: Kaisa Nieminen Eriksson
Ledamöter: Elin Thorsèn, Sally Swallow, Susanne Ekström
Suppleant: Katarina Lööv Parmklev, Elise Svensson
Revisor: Chester Tinio
Årsmöte 2023
Datum: söndag 23 April
Tid: 13.30
Plats: Ekeby Dansstudio i Norby
Anmälan och eventuella motioner skickas till: edsforening@dansstudio.nu
Välkomna!
Ekeby Dansstudios mål och stadgar
Ekeby Dansstudio (EDS) är en ideell förening grundad under hösten 1992. Under 2021 erbjöds 65 kurser, 25 olika dansstilar och EDS hade ett elevantal på ca. 600 pers.
Målet för EDS är att öka medvetenheten om dansens inverkan på kroppen. Och att erbjuda danskurser av hög kvalité.
EDS erbjuder kurser i barndans, dansmix, balett, pilates, jazz, stepp, reggaeton, contemporary, street, breakdance, showdans, dance fusion, hiphop, musikal, teater. Elevernas ålder sträcker sig från 3 år upp till 80 år. Med ett brett utbud av kurser och olika nivåer, från nybörjare till avancerad, hoppas vi kunna bidra och berika uppsala med bra dansutbildning.
Mål
Föreningen startades för att kunna att ge elever en bra och prisvärd dansutbildning.
Medlemskap
Alla som vill stödja föreningens ändamål och verksamhet är välkomna att bli medlemmar.
Avgifter
Vid inträde i föreningen skall medlemsavgift erläggas och därefter varje verksamhetsår med ett belopp som fastställs i föreningens årsmöte årets före avgiftens upptagande.
Årsmöte
Årsmöte är föreningens högsta beslutande organ och skall avhållas före maj månads utgång. Styrelsen träffas minst fyra gånger per år för at diskutera mål och aktiviteter. Föreningens verksamhetsår sammanfaller med kalenderår.
Kallelse till årsmöte
Kallelse till årsmöte skall ske senast sex veckor före dagen för årsmötet. Två veckor före dagen för årsmötet ska dagordning, styrelsens berättelse, revisorernas berättelse, styrelsens förslag och motioner med styrelsens utlåtande finnas tillgängliga.
Ordinarie årsmöte skall behandla
- Styrelsens berättelse
- Revisorernas berättelse
- Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen
- Styrelsens förslag
- Motioner och styrelsens utlåtande
- Faställande av medlemsavgift
- Val av ny styrelse
- Val av revisor och revisorssuppleanter
- Övriga punkter
Motioner till årsmöte
Alla medlemmar har rätt att skriva motioner (förslag) till årsmötet. Motioner måste inkomma till ordförande senast fyra veckor före dagen för årsmöte. Extra årsmöte hålls efter beslut av styrelsen eller om föreningens revisorer så kräver.
Medlemsmöten
Medlemsmöten är högsta beslutande organ mellan årsmötena. För föreningen principiellt viktiga frågor skall behandlas på medlemsmöte. Föreningen sammanträder på kallelse av styrelsen. Om minst en femtedel (1/5) av medlemmarna hos styrelsen begär att en viss fråga skall behandlas på medlemsmöte, skall styrelsen utsända kallelse till möte för behandling av denna fråga. Kallelse till medlemsmöte skall utgå till alla medlemmar senast två veckor före dagen för medlemsmötet. Föreningen skall årligen hålla minst två ordinarie medlemsmöten.
Beslut
Alla beslut fattas med enkel majoritet.
Styrelsen
Styrelsen skall i överensstämmelse med stadgar och av föreningen fattade beslut verkställa och leda verksamheten. Styrelsen kallar och förbereder medlemsmöten och årsmöten. Styrelsen är beslutför när mer än hälften av ledamöterna är närvarande. Extra styrelsemöte skall hållas om en tredjedel (1/3) av styrelsens ledamöter så fordrar. Styrelsen skall bestå av minst tre ledamöter, vilka väljs för en tid av ett år. Ordförande, sekreterare väljs särskilt av årsmöte. I styrelsen ska ansvariga för studier samt för protokoll utses. Styrelsen konstituerar sig själv. Ordförande sammankallar styrelsen, leder och förbereder dess sammanträden.
Revision
En revisor väljs av årsmötet. Till föreningens årsmöte avger revisorerna utlåtande över räkenskaperna och styrelsens verksamhet under föregående år samt tillstyrker eller avstyrker ansvarsfrihet.
Stadgeändring
Ändring av dessa stadgar kan ske genom beslut med två tredjedels (2/3) majoritet vid två på varandra följande årsmöte. Mellan årsmöten som skall företa stadgeändring skall förflyta minst sex veckor.
Föreningens upplösning
Föreningen kan inte upplösas om fem medlemmar förklarar sig vilja fortsätta verksamheten. Fattas giltigt upplösningsbeslut, skall föreningens arkivalier överlämnas till Arbetarrörelsens arkiv.
Krishanteringsplan
Kalla på hjälp Hjälp först den drabbade. Skyddssamariten eller annan L-ABC-utbildad person tillkallas och ger första hjälpen till den drabbade.
Larma 112 och genomför eventuell utrymning Larma erforderlig hjälp i form av brandkår, ambulans och polis. När du ringer, tänk på att informera om följande:
-Ditt namn
-Varifrån du ringer, kunna beskriva färdväg för utryckningsfordon
-Typ av olycka
-Antal skadade personer
-Typ av skada eller besvär
Kalla in beredskapsgruppen Beredskapsgruppen enligt fastställd lista sammankallas.
Fördela arbetsuppgifter Beredskapsgruppen fördelar arbetsuppgifterna och ger besked om vem som ger ut information både internt och externt.
Spärra av Det är viktigt att avspärrning sker så snabbt som möjligt. Detta för att skapa lugn och ro kringolycksplatsen både för den drabbade och för dem som hjälper till. Underlätta polisens arbete genom att inte ändra något på platsen. Avspärrningen skall också göras så att det är enkelt för räddningstjänsten att komma fram till olycksplatsen. Se till att någon möter och visar väg för räddningspersonalen.
Intern information Viktigast med all information är att den behandlas lika. Samma information skall ges oavsett vem som ger den eller till vem. Allt annat förorsakar endast förvirring. Det är därför som det är av största vikt att all information ges av en person, eller att de som ger den har pratat sig samman innan informationen ges ut. Beroende på karaktär och företagets storlek eller geografiska spridning så kan informationen delas upp i två separata delar. Först informeras de närmaste arbetskamraterna. Sedan informeras personalen i sin helhet.
Kontakta berörda Anhöriga till den drabbade kontaktas av utsedd person. Är olyckan allvarlig bör någon ansvarig från föreningen ta personlig kontakt och eventuellt följa med den anhöriga till sjukhuset.
Informera media På samma sätt som vid intern information gäller här att all information ges på ett likformigt sätt. Det bästa är om en person utses till att sköta all extern information och att alla hänvisar till denna person.
Underrätta Arbetsmiljöverket Enligt §2 Arbetsmiljöförordningen måste anmälan om händelsen till Arbetsmiljöinspektionen ske skyndsamt.
Detta skall ske om olyckan:
– medfört dödsfall eller
– svårare personskada eller
– en mindre skada som drabbat flera anställda samtidigt.
Krisstöd Efter en händelse är det viktigt att prata ut om det som hänt. Nivån på och omfattningen av samtalen bestäms av beredskapsgruppen, det kan röra sig om allt från kamratstöd till debriefing med experter.
ALKOHOL & DROGPOLICY
GRUNDSYN
Verksamheten inom Dansstudion i Norby är helt oförenlig med bruk av alkohol och bruk av droger.
Med ALKOHOL avses i dessa handlingar drycker med en alkoholhalt som överstiger den i lättöl eller motsvarande.
Med DROGER avses i dessa handlingar narkotika, anabola steroider och överkonsumtion av läkemedel.
SYFTE
Syftet med policyn är att redovisa de värderingar som skall resultera i en kompetent hantering av alkohol- och övriga drogfrågor.
MÅL & STRATEGI
Varje anställd ska vara medveten om riskerna med missbruk av alkohol och bruk av droger samt i görligaste mån verka för att förebygga sådant missbruk. Inom föreningen accepteras inte alkohol- eller drogpåverkad personal.
Arbetsuppgifterna är helt oförenliga med alkohol och droger.
Målsättningen är att allt missbruk ska bort från arbetsplatsen och att den anställde skall erbjudas hjälp med rehabilitering för missbruket och därmed kunna behålla anställningen.
Missbruket ska bort – människan vara kvar.
Misstanke om eller konstaterad onykterhet eller annan droganvändning hanteras enligt handlingsplanen.
Dansstudion skall ha en alkohol- och drogfri arbetsmiljö.
GRUNDREGLER
Förtäring av alkohol får inte ske under tjänsteutövning eller på arbetsplatsen.
Inga alkohol eller drogrelaterade aktiviteter (t.ex. vin-, spritlotterier) får förekomma på arbetsplatsen.
Alkohol i brutna förpackningar får inte förvaras på arbetsplatsen.
Undantag från ovanstående regler kan göras i samband med speciella aktiviteter eller representation. (I dansstudions fall då främst när vi anordnar möhippor eller svensexor då minderåriga ej befinner sig i lokalerna) Det ska då alltid finnas ett motsvarande alkoholfritt alternativ.
Tillstånd av föreningens ledning eller ansvarig befattningshavare krävs vid sådant tillfälle.
Inga anställda får vara påverkade av alkohol under arbetstid.
Bruk av droger får ej förekomma – ej heller på fritiden.
FÖREBYGGANDE
Förankring av policy och handlingsplan skall ske genom information till medarbetare och entreprenörer. Ansvariga förvissar sig om att policy och handlingsplan förstås och följs Policyn och handlingsplanen har fastställts av föreningens styrelse.
LIKABEHANDLINGSPLAN
På Ekeby Dansstudio skall ingen uteslutas, nekas förmåner, eller utsättas för diskriminering på grund av etnisk tillhörighet, hudfärg, kön, religion, livsåskådning, sin politiska ståndpunkt, ålder, språk, sexuella läggning, sin socioekonomiska situation, längd, vikt, familjesituation, sitt civilstånd eller funktionshinder.
Jämställdhetspolicy
Ekeby Dansstudio diskriminerar inte sina anställda eller arbetssökande gällande anställning av personal, bibehållande av personal, befordran, förmåner eller ersättning. Oavsett etnisk tillhörighet, medborgarskap, kön, ålder, civilstånd, religion, livsåskådning, sexuell läggning, funktionshinder eller övriga egenskaper som skyddas av lagen skall alla behandlas med samma respekt. All personal förväntas upprätthålla och stödja denna policy.
Alla elever på Ekeby Dansstudio ska känna sig trygga på lektioner och på raster.
Elever på Ekeby Dansstudio ska informeras om likabehandlingsplanen varje år av Ekeby Dansstudio.
Om du känner dig diskriminerad, mobbad eller kränkt av någon på dansstudion är det mycket viktigt att du pratar med din lärare eller någon annan vuxen. Studion ska finnas där och hjälpa den som blir utsatt. Ibland räcker det om lärare tillsammans med verksamhetsansvarig pratar med den som mobbar. I värsta fall kan mobbaren bli polisanmäld.